2018-04-16 99 浏览
除非有特别日子会去兰桂坊,平时都好少过来,今日系中环做完facial ,之后约埋朋友去老兰走个转。而家老兰多咗好多餐厅,仲有车仔面,但今日好想食牛排,行过呢间食牛排餐厅,都有几多客人系到,就入去试下。餐厅侍应生介绍佢地餐厅有几种牛排,有吉列牛排,会跟随个炉去自己煎一煎,另外有安格斯西冷牛扒及每日限量嘅板腱牛排。我有d喉咙痛,所以我冇叫吉列牛排,我叫咗西冷牛,而我朋友就选咗板腱牛。除左牛排,佢哋仲有其他小食,仲有啤酒sake同其他酒类饮品。西冷扒连沙律及饭,饭上面仲有日式香松,好丰富呀。我叫五成熟刚刚好,有牛味,冇雪藏味,肉质细腻,好食。我朋友𠮶个板腱牛。五成熟刚刚好,肉质好软熟,好juice,未试过咁好食,物超所值。总括来讲,板腱牛值得一试,食物质素好,环境尚可,不是很浪漫嘅牛排屋,但是非一般嘅牛排屋,下次一定要试佢地个吉列牛排。

西冷扒连沙律及饭,饭上面仲有日式香松,好丰富呀。

我叫五成熟刚刚好,有牛味,冇雪藏味,肉质细腻,好食。

我朋友𠮶个板腱牛。