2021-06-07
继续一支公嘅晚餐。今日有事务要处理,去开大角咀𠮶头,赶时间又肚饿,见到呢度有牛极就入去快手食个饭。呢间分店嘅门口好特别,系一个红色大鸟居。牛极间间分店都一样,烧肉拣好,喺自助售卖机落单俾钱之后就自己揾位坐低。之后等烧肉上枱期间,可以去自助沙律吧攞沙律食,仲有热汤同白饭,全部任食。餐具同水自己攞。所以系冇收服务费嘅。呢排成日出街食,等我平平哋叫块最细块嘅牛肩排算数。牛肩排 180g $80烧肉好快就送上,快靓正。虽然唔贵,但系块排都唔欺场,几厚身上面又放左啲黄姜丝。切开就见到入面未熟,自己切做自己入口嘅大细,再喺块热石板上面烤几烤就好快食得,要快手,如果唔系外围会太熟。质素保持一贯水准,都算嫩嘅。今次落左枱上供应嘅烧烤牛排调味料,味道更好。围裙都系自助自己攞,一定要攞,因为d汁弹到周围都系。沙律系例牌嘅生菜,仲有车厘茄同粟米粒。汤都系例牌嘅日式牛肉汤,我食唔到牛肉,不过有红萝卜同白萝卜。肉汁有三款,分别系自家制烧肉汁,蒜蓉同辛味芥末烧汁。
呢排成日出街食,等我平平哋叫块最细块嘅牛肩排算数。
牛肩排 180g $80
今次落左枱上供应嘅烧烤牛排调味料,味道更好。
围裙都系自助自己攞,一定要攞,因为d汁弹到周围都系。
沙律系例牌嘅生菜,仲有车厘茄同粟米粒。
肉汁有三款,分别系自家制烧肉汁,蒜蓉同辛味芥末烧汁。