2021-03-27
👉今日又喺湾仔出没,梗系要试吓一直想试嘅《牛极》啦!.☝️自家制牛肉汤、珍珠米饭、日式沙律都系自助任食。👍牛极嘅牛有不同位置、份量,可按个人喜好而落单。唔食牛都有豚、鸡、鳗鱼拣,梗有一款啱食!📌牛肩排180g $80 ~ 上枱仲系喳喳声超治瘉,生熟程度全由自己话事。外皮香脆,肉质嫩滑,三、四成熟啱晒我!🤤 如果块牛未食得切,又唔想越煮越熟,建议可先另放碗上,再食时先放回石上切件!📌黑豚腩片 $60 ~ 一大盆好抵食,豚肉味浓,石烧到边位脂肪甘香脆口,点埋蒜蓉烧汁⋯真系饭都食多啲😅🥣牛肉汤加入洋葱、红、白萝卜、牛肉熬制,足料够味。🥗沙律菜非常新鲜,2⃣️种汁酱:芝麻酱、柚子醋都各有风味,梗系要试齐2款啦!👉记得喺石烧上枱前穿定即弃围裙!!☝️呢度系自助点餐,一嚟到店员已热情协助。其实点餐都好简单方便,但只收现金、支付宝!真系要快啲安装八达通,以加快点餐时间!
☝️自家制牛肉汤、珍珠米饭、日式沙律都系自助任食。
🥣牛肉汤加入洋葱、红、白萝卜、牛肉熬制,足料够味。
👉记得喺石烧上枱前穿定即弃围裙!!