2021-01-14 43 浏览
呢次嚟度湾仔接小女友收工,顺道过嚟买啲外卖嘢食同佢撑下枱脚啦!咁啱就见到呢间新开无耐嘅牛腩专门店牛市,就决定一试究竟。入面唔算好大,大约有8-10个位,我地黎嘅时候已有好多人等紧外卖~ 我地帮下餐牌,谂紧食咩好,老板就推荐试下牛腩拉面,咁我地就试呢个再加埋一个咖喱牛腩净𩠌~特色牛腩汤拉面 $60有啲似日式嘅拉面用上浓郁嘅牛骨汤汤底,佢哋用料上乘,真材实料,绝无味精,配上弹牙爽口嘅拉面,再加埋佢哋远近驰名嘅陈大哥牛腩,唔怪得咁多年轻人都会迷上呢款嘅拉面。咖哩牛腩$68 呢度嘅咖喱系独门秘制未食闻落都经已香气扑鼻,辣度适中,辣而不燥,而唔多食辣嘅都能够接受,而主角嘅牛腩亦煮得非常入味,仍能保持其口感不会话太烂。但份量就略嫌有啲少,男仔就一定唔够喇~下次要加多个饭黎捞埋个汁先haha!

特色牛腩汤拉面 $60

咖哩牛腩$68