走入toris café,一道牛油果三文鱼酸种吐司攞去我成个下午嘅注意力!🥑 份量够晒慷慨,酸种面包既扎实又带点酸香,系每啖嚼劲中嘅小惊喜🥪。个三文鱼有冇搞错咁滑溜,同𠮶牛油果简直系天生一对,仿佛喺我口里面跳支华尔滋。仲有啲黑椒嚟打打边炉,吊味之余亦喺味蕾上添点生气。再嚟就系那个台式卤肉饭便当🍱,度卤肉香浓得嚟唔腻口,肉香与卤汁嘅均衡搭配,真系啖啖肉嘅满足感。搭埋啲爽口滋味嘅沙律,真系解油腻又开胃!至于个花胶炆鸡便当,啊妈呀,真系揾到宝!花胶厚实弹牙,啲炆鸡软淋淋嘅滋味仲喺我谂起𠮶刻仲系口腔中绕梁三日。朋友话,冇想过喺呢种café食到家传户晓嘅好滋味,真系食指大动!咖啡就正到冇得顶,拉花靓仔到我都唔舍得搅散佢👍。咖啡香味四溢,系呢一刻嘅私人小确幸!呢间café嘅食物质素与环境都系劲正,相信唔使耐会变成我嘅常客!初尝绝味,下次有会议定要再黎!🙌🏻😋