2022-02-19
「🤍美好总要经过漫长等待, 就如栀子花开🌸」难得老板早放我工,梗系要去Cafe扮吓文清,hea住过返个唔使用脑嘅悠闲下午啦~ 加上见到佢地咁有意境嘅理念同花语💭🙈🌸梗系要支持一下啦🙆🏻♀️《🥑牛油果蟹肉意大利面🦀》$148被誉为「超级食物」嘅牛油果,本身冇咩味道,但却有淡淡独特嘅奶香和草香,同埋乳酪咁嘅质地。估唔到用来做意粉汁会咁好味,呢碟意粉,肯定用咗唔止一只牛油果🥑!味道超浓烈!另外,佢嘅意粉加咗一啲芝士融喺汁入面,虽然有啲腻,但系非常夹!令味道更加醇厚,口感极为顺滑。而且蟹肉份量都唔少,绝对值回票价,小编真心推介俾大家。🥰《炸鱿鱼软骨🦑》$58炸鸡软骨就食得多,炸鱿鱼须都食唔少,就系炸鱿鱼软骨就好似未食过🤔热辣辣、脆卜卜,又有咬口,一食就停唔到口,如果有埋杯啤酒就好喇🍻~🤪🙈《芝士磨菇酿鸡翼🧀🍗》$68虽然只系得四件,但系每一件都真系几好味😋酿鸡翼系一款功夫菜,最难得系令到里里外外都够热之余,鸡肉又要保持到肉嫩多汁,加上芝士蘑菇已呢个不败组合,好味!😋《🍵Hot Matcha Latte》$45有拉花,抹茶味超浓,冇死甜。记得要一边饮一边搅拌,因为抹茶粉太多,有机会会沉底🙈但我就
「🤍美好总要经过漫长等待, 就如栀子花开🌸」
《🥑牛油果蟹肉意大利面🦀》$148
《炸鱿鱼软骨🦑》$58
《芝士磨菇酿鸡翼🧀🍗》$68
《🍵Hot Matcha Latte》$45
有拉花,抹茶味超浓,冇死甜。记得要一边饮一边搅拌,因为抹茶粉太多,有机会会沉底🙈但我就喜欢咁浓厚嘅抹茶鲜奶🤪🍵。
总括而言,餐厅嘅嘢食物真系唔错,价位都系同区Cafe嘅一般定价,环境舒适宁静,位置亦交通方便,值得一试。下次一定要试埋佢个招牌开心果蛋糕🍰!😣