2019-04-18 134 浏览
喺朋友介绍下嚟到呢间Cafe仔。Cafe用蓝、白色做主调,有啲希腊小屋嘅感觉。All day breakfast喺香港愈嚟愈受欢迎,呢间cafe嘅配搭几啱我口味。两块外脆内软嘅面包都系手工面包,内层湿润黏韧,特别系合桃红梅呢款又有咬口又香,可惜cafe冇卖面包~手工面包单独食已经好正,配埋我最爱嘅牛油果酱更加升华。牛油果酱好新鲜,而且混入咗粗粒牛油果,食落更有层次~再加埋较黄、味道较浓嘅旋风滑蛋、油香十足嘅parma ham、杂菌同香肠,成个all day breakfast够晒丰富。白汁烟三文鱼意粉酱汁好creamy,咸甜度恰好。烟三文鱼份量十足,比起唔少cafe足料好多。意粉吸满酱汁,又够黏韧~呢度饮品选择都唔少,有花茶、咖啡、latte...榛子咖啡微苦,入口香滑,有淡淡榛子香。但讲到吸引都系呢杯咁可爱嘅兔兔特浓朱古力~呢度嘅热饮都会由咖啡师精心手绘图案,人人唔同。好彩嘅话咖啡师仲会绘出客人嘅样,收到一杯独一无二嘅咖啡,够晒warm~甜品方面cafe有做开外卖蛋糕西饼,所以质素相当有保证。千层蛋糕嘅cream有别于坊间偏甜嘅做法,呢度嘅淡忌廉味较浓,食得到奶香,连埋18层嘅饼皮,

呢度饮品选择都唔少,有花茶、咖啡、latte...

甜品方面cafe有做开外卖蛋糕西饼,所以质素相当有保证。千层蛋糕嘅cream有别于坊间偏甜嘅做法,呢度嘅淡忌廉味较浓,食得到奶香,连埋18层嘅饼皮,食完有种幸福感。

朱古力mousse cake 味道浓厚,CP值极高,钟意朱古力嘅人唔可以错过~

CAFE仲有卖唔同嘅曲奇,可以带返屋企慢慢食~