2019-03-01
今日因为要去旺角行街👻 铺头又未咁早开 所以约埋朋友喺旺角附近食咗午餐先shopping😛 朋友话带我去食呢间越南餐厅唔只有Pho 仲话有好多小食主菜拣 食饱方便去血拼👻👻其实都见到佢有set menu几抵既 不过就以饱肚淀粉质类多😂😂 我地就要戒淀粉质 所以冇叫到🤔散叫咗1/4只海南鸡 牛油焗大头虾!海南鸡色泽好靓 鸡皮虽然厚啲 但有阵啫喱😛 食落特别滑 好多肉啊!舖底嘅仲有大量椰菜 系烚熟左既 可以食埋蔬菜 几好wo😍😍牛油焗大头虾 menu话一只有一斤重😍 上到嚟真系好大只 有成只手掌咁大😍 大头虾须仲超长😂 长到食嘅时候有啲麻烦 阻住我😂 大头虾肉质弹牙 虾头仲有唔少虾膏!好香!牛油味就唔算好重 反而蒜头味重啲 炸起好香口!😋最后我哋仲叫咗个香芒糯米饭 份量都好多几饱 因为紫米同糯米饭各有一个球😂 芒果就唔系话好香甜 但起码唔算好酸 配左啲甜甜地嘅椰浆 如果芒果再甜啲就正啦😋椰青都好多水 不过椰肉有啲硬 好难撬出来食🙈
散叫咗1/4只海南鸡 牛油焗大头虾!