牛肉控入🥩!高质和牛shabu shabu🍲,物有所值满足好西🤘🏻!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・套餐包括前菜、野菜拼盘、日本白米饭/乌冬+HK$15⬜️ 前菜:烧和牛豆腐・味道:烧过嘅和牛焦焦地带到牛脂香,同时肉味会跟埋脂香涌入口,出to the色!不过比起出色嘅烧牛肉,个豆腐更有记忆点!豆味极浓(ノ>ω<)ノ,加埋柚子汁好fresh🍋,想encore前菜!・口感:个豆腐cream到好似奶冻咁🍮,动L动L超creamy😛🥬野菜拼盘・味道:整体正常发挥,新鲜desu~除咗南瓜,当日食差咁啲,冇甜味都冇南瓜原来瓜味~但系个日本紫萝卜真系无敌,鲜甜到hihi🤘🏻!我放喺关东煮汤到煮,萝卜阵甜味竟然冇被关东煮嘅豉油甜盖过,好癫㖞XD,咁喺昆布汤𠮶嚿当然甜啦!・味道:咬落去仲咬到萝卜丝,系一咬即化𠮶种丝软香甜,这个好赞欸🤩萝卜丝、洋葱、生菜都切晒丝好贴心,易啲熟唔使煮劲耐都唔淋🫶🏻🥩 极上A4黑毛和牛 HK$298/130g・味道:exactly就系牛油嘅香味,满满牛脂香,入口即融🧈!单食食到好浓郁嘅牛脂甘甜,配生蛋食嘅话啲蛋香系吊返牛肉嘅鲜味,两种食法都yum yum

套餐包括前菜、野菜拼盘、日本白米饭/乌冬+HK$15

⬜️ 前菜:烧和牛豆腐
前菜
🥬野菜拼盘

🥩 极上A4黑毛和牛 HK$298/130g
・味道:exactly就系牛油嘅香味,满满牛脂香,入口即融🧈!单食食到好浓郁嘅牛脂甘甜,配生蛋食嘅话啲蛋香系吊返牛肉嘅鲜味,两种食法都yum yum👍🏻
・口感:极度软熟0筋,去到丝滑柔软,瀡落喉咙🛝~
🥩 日本A4黑毛和牛 HK$238/130g
・味道:本波钟意呢款多啲!同样一入口系牛脂香味领军杀入你喉咙(∩^o^)⊃━☆゚.*・。,不过慢慢阵牛肉香出嚟,even吞咗都会围住喺你喉咙位链车🏎️💨。单食系牛肉肉味较出,配埋生蛋就食到肉香同牛脂嘅平衡🥚。想赞一赞虽然我话系牛油咁嘅和牛,但食晒都唔会滞,因为份量啱啱好,而且个脂香唔会停喺个口好耐,所以唔会滞,掂!
・口感:呢款冇上款咁滑,系有返啲肉质嘅~不过放心冇牙波都食到,大家easy啦(≧∀≦)ゞ
日本A4黑毛和牛
🍲 关东煮寿喜烧
・味道:系好浓郁嘅豉油甜,食耐咗会觉得有啲重味~不过有个取代唔到嘅位系,落乌冬食吸晒啲牛肉精华真系好赞:P 😎!!!
🍲 日式昆布柴鱼上汤
・味道:谂住清清地求其试算,点知有惊喜㖞!如果你对牛有一定要求,真系想试下唔同牛肉味道分别嘅话,唔使谂喇叫呢个汤(๑•̀ㅂ•́)و✧!清清地嘅昆布汤底食到最完整真实嘅牛肉味,even配蔬菜食都好鲜甜,唔使下下配关东煮食个甜豉油香,盖过咗啲牛肉香仲嘥XD

🤰性价比:高~
🤰9冲度:9冲~
🤰结论:呢个价钱真心surprise到我,食得够饱份量一啲都唔孤寒。真系用味道说话(非姜糖XD),食得出个和牛系同出面真系唔同,好少食到嘅高质牛牛。啱晒啲想食好西嘅靓女妹猪or减肥朋友们,唔系任食但个质素足以令你满足,食完够皮又happy🥳,刚刚好🤌🏻

2024-03-02
前菜