2023-11-27
食物好新鲜、汤底唔错通常去九龙城都系食泰国嘢,但其实九龙城仲有好多选择清润雪耳海底椰猪肺锅好少见到呢个咁滋补嘅汤底,有雪耳、红枣、海底椰同埋猪肺,滚咗之后就可以食,未烚先补补佢叫左以下配料:牛皇拼盘海鲜盛盒芝士墨丸油麦菜炸鱼皮午餐肉日本稻庭乌冬首牛皇拼盘三层牛肉好多超丰富,入面有牛肉粒、牛白肉、牛展、牛脷、安格斯同埋牛颈脊😋 份量都几多两至三个人share都冇问题,质素唔错,系靓牛👍🏻以为自己影咗海鲜拼盘,但原来冇影到😢 呢个海鲜盛盒都好值得推介。当时嘅时令海鲜有鲍鱼、蛏子皇、大沙白、游水海虾、贵妃蚌同埋元贝😍 个惊喜位系我冇谂过啲海鲜系咁新鲜同咁大个,尤其是鲍鱼同埋蛏子皇,鲍鱼爽口有咬口,而个蛏子皇系真系皇,食两转先食得唒至于其他配料味道正正常常,值得一提嘅系佢啲丸类系手打,口感弹牙。配料大多数都有分半份同一份,就算两个人打边炉都唔惊食唔晒
通常去九龙城都系食泰国嘢,但其实九龙城仲有好多选择
清润雪耳海底椰猪肺锅
叫左以下配料: