2023-07-14
好耐冇打过边炉,拣咗呢间食牛肉出名嘅,啱晒我哋班牛魔王😆我哋简单拣咗鸳鸯沙嗲汤底,沙嗲汤底花生味浓郁,唔会好辣。清汤底有萝卜同埋牛腩,牛腩打完边炉之后煲到好稔,入晒味,劲正😋讲返牛肉先,我哋叫咗滑尾龙、信州和牛肩胛、羽下肉。滑尾龙加入鸡蛋捞匀,渌20秒左右就食得,好滑好滑,又淋😍信州和牛肩胛油花均匀,充满牛香油香,完全冇渣😋羽下肉望落去最多肥膏,渌起牛味香浓,一样系好淋滑👍🏻我哋仲食咗牛筋丸,同埋牛肉饺子。牛筋丸,果然好弹牙,里面肉汁香浓丰富。牛肉饺子都好好味,饺子皮质咁滑得来烟韧,牛肉馅料十足,一口咬开饺子牛汁香浓😋因为我哋主要食牛,其他嘢食就净系试咗扇贝、猪肉浓汤饺、炸鱼皮、响铃同埋一啲蔬菜。呢啲打边炉常见嘅嘢食我每次都系必食,全部都高质,我哋食得好满意😋
讲返牛肉先,我哋叫咗滑尾龙、信州和牛肩胛、羽下肉。滑尾龙加入鸡蛋捞匀,渌20秒左右就食得,好滑好滑,又淋😍 信州和牛肩胛油花均匀,充满牛香油香,完全冇渣😋 羽下肉望落去最多肥膏,渌起牛味香浓,一样系好淋滑👍🏻