2009-03-31 8 浏览
小公主要喺湾仔考试,唯有泊好车在附近揾食,本来打算去试附近间好出名嘅烧味店,但小公主今日唔想食烧味,唯有揾过第二间啦,过两条街有间大大只字写住清汤腩,而且出面贴哂报纸杂志嘅食评,还掂我都系本著 "好又一餐,唔好又多餐",死就死啦。入到去,门口细细,但系入到去完来有好多位。小公主叫咗一碗牛腩河,我就叫咗一碗牛腩、金钱肚河。牛腩同金钱肚都煮到好腍,但系牛味唔见咗,汤底okay,但系河粉就唔掂,又粗,小公主𠮶碗有啲粉粗到好似系粉皮咁,唔系一条条,系一块块嘅。碗粉连一旧牛筋都唔比我地,真系............Comments : 行开湾仔都可以一试。又系雷声大,雨点小。冇咩特别,但算比起市面一般同类货式好少少咁啦。

清汤腩
2007-05-26