2024-07-04 363 浏览
小店位于小编公司附近,午饭唔算贵又高质,所以翻炒咗两次👍🏻午市定食附前菜🥬、温泉蛋🥚、味噌汤🥣第一次光顾:烧汁洋葱炒牛舌饭$68有5️⃣大旧牛舌🤤🤤🤤基本上每啖饭都可以配到𩠌,绝对唔会食完𩠌仲剩翻好多饭。牛舌厚切,淋得黎仍保持到咬口。表面淋上黑椒汁(个人觉得都几辣、浓味)。好食+抵食👍🏻👍🏻👍🏻第二、三次光顾:牛肉寿喜烧$88定食一上枱热辣辣(但唔会滚到饮唔到),饮第一啖汤,两个字:幸福🥰🥰🥰日式酱油、洋葱、大白菜嘅清甜味,再完美融入了牛肉味,个寿喜烧汤底好正😍😍😍小编每次都会饮唔少牛肉片一睇就知好靓,表面仲有少少红😍😍😍,火喉岩岩好,嫩到呢❤️牛肉鲜嫩、汤底清甜,两样都系冇多余嘅调味,清清地简简单单已经可以互相衬托👍🏻👍🏻👍🏻唯一美中不足的是煲入面的菜(茄子🍆、切了花的胡萝卜🥕)略嫌有点儿硬,可以再煲淋少少🤏🏻最后,米饭食得出系日本米🍚,粒粒饱满,再捞埋个温泉蛋真系完美🥰结论小编暂时食咗两次寿喜烧都觉得好好食,质素稳定。同区餐厅午市黎讲,性价比真心高。餐厅入面环境唔算大,但有大枱(6人枱)所以同一大班同事黎都唔错架👍🏻
小店位于小编公司附近,午饭唔算贵又高质,所以翻炒咗两次👍🏻

午市定食附前菜🥬、温泉蛋🥚、味噌汤🥣

第一次光顾:烧汁洋葱炒牛舌饭$68
烧汁洋葱炒牛舌饭

牛舌厚切,淋得黎仍保持到咬口。
表面淋上黑椒汁(个人觉得都几辣、浓味)。
好食+抵食👍🏻👍🏻👍🏻

第二、三次光顾:牛肉寿喜烧$88
牛肉寿喜烧

定食一上枱热辣辣(但唔会滚到饮唔到),
饮第一啖汤,两个字:幸福🥰🥰🥰

结论

烧汁洋葱炒牛舌饭