2019-02-03
朋友约系元朗食饭,我地去左牛知己,依间餐厅听个名就知道专系食牛,好特别餐厅空间宽敞,坐得好舒服。今次拣咗特级美国牛肉海鲜放题,而晚市5点-7点会有早鸟优惠,所以每人都系$158。汤底我地点咗韩牛牛骨汤,话系含有丰富嘅蛋白质同氨基酸,有补钙同美容嘅功效~ 韩牛牛骨汤美国牛肉放题可以任点美国牛肉、西班牙豚肉、西班牙五花肉、美国鸡腿肉、海鲜、其他基本嘅丸类、蔬菜、火锅配料等等。依间铺头另外一个特色系用pad黎点菜,再用输送带送到你面前,简单方便又快上菜!美国牛肉,肥瘦均匀,牛肉味浓。西班牙豚肉,反而味道有少少淡,不过薄身,好快就熟透。西班牙五花肉,比例唔错,烟韧又香。海鲜方面有青口、墨鱼仔、蝴蝶虾,鲜甜多汁,用清清地嘅牛骨汤黎煮就更加突出鲜味。见到肉类质素几高,于是加钱叫咗牛小排($48)试下。简直系一试难忘,好嫩滑又清甜。 碌碌下个pad见到黑糖水正果依款饮品,好得意咁,原来系肉桂再加上红枣等等佢药材,有下火嘅作用。最后当然要试下佢嘅自助雪糕机~
韩牛牛骨汤
美国牛肉,肥瘦均匀,牛肉味浓。
西班牙豚肉,反而味道有少少淡,不过薄身,好快就熟透。
西班牙五花肉,比例唔错,烟韧又香。
最后当然要试下佢嘅自助雪糕机~