喺铜锣湾利园商场呢边行左阵觉得肚饿, 就过左对面开平道1号呢栋Cubus, 友人想食肉, 就拣左8楼呢间铁板烧雪舟有多款午餐set 比你拣, 有平有贵睇你自己budget好cute 既筷子座😻😻南瓜蓉个午餐包左既南瓜蓉, 冷盘黎讲算唔错, 冻冻地甜甜地啱晒夏天食😋刺身友人点果个餐就有刺身两款, 三文鱼&油甘鱼, 都系新鲜既, 预期之内👍呢个脆脆入面系洋葱同埋南瓜粟米粒, 新鲜炸起好香口茶碗蒸茶碗蒸个蛋好香好滑, 不过就要小心唔好烫亲咀🙈带子&大虾师傅终于开炉预热个铁板, 第一样烧既系呢个带子&大虾, 喺你面前即煎即上即食, 感觉亲切😂而且可以同师傅交流意见美国高级牛柳 - $318主角黎喇, 5成熟既牛柳, 师傅拎出黎果阵已经完全解冻, 所以烧既时候绝对系keep 到d 肉汁喺入面, 一口一粒, 配几粒盐黎食已经足够👍澳洲和牛胸内膜 - $338友人点呢款胸内膜, 都系5成熟, 牛既香浓味道明显比牛柳更浓更香牛味, 不过有d 人反而唔钟意咁重味架嘛😂滑度都系胸内膜比较滑👍炒野菜食完咁多肉, 系时候食番d 菜中和下😂可能头先烧完牛肉, 炒野菜都有d 牛肉味😂蒜蓉炒饭个炒饭师傅做得好有心思

有多款午餐set 比你拣, 有平有贵睇你自己budget

好cute 既筷子座😻😻

刺身

呢个脆脆入面系洋葱同埋南瓜粟米粒, 新鲜炸起好香口

茶碗蒸

茶碗蒸个蛋好香好滑, 不过就要小心唔好烫亲咀🙈

带子, 大虾
带子&大虾

美国高级牛柳
美国高级牛柳 - $318

澳洲和牛胸内膜
澳洲和牛胸内膜 - $338

蒜蓉炒饭

个炒饭师傅做得好有心思, 特登留番d 饭喺个板度压平扫开, 就变左插喺饭顶果块烧米饼👍👍饭香好浓而且脆口唔油腻🤤
带子, 大虾
美国高级牛柳