其实我有时都几钟意约朋友去isquare 食饭,贪佢痴住地铁站嘛除咗方便外,就算落雨都唔怕淋湿,呢吓最正!见呢排成日落雨,所以我最后又约咗朋友去isquare 食饭由于朋友系食肉兽,见呢间韩烧个样几靓仔,所以我地就冲咗入去!点完嘢食,店员就开始帮我地整炉边蛋啦!一共两款味,原味同泡菜味,我比较钟意食泡菜味,食落除咗特别有咬口外,仲辣辣地咁,唔错。除咗炉边蛋,我地仲加钱要埋个芝士粟米!拉丝效果超强单食或者配烧肉食都可以!之后就到主角牛上烤$288啦!食咗咁耐烧肉,都真系第一次见到有人可以将牛肉,砌到艺术品咁靓睇吓中间朵玫瑰,真系超有心机!呢盘牛上烤包含咗几款唔同肉类,有牛小排、肉眼、牛肩胛脊、腹胸肉同牛舌。由于我地平时比较少入厨房,店员见我地鸡手鸭脚咁,所以主动帮手成功打救咗我地!哈哈!呢粒牛肉粒超巨型,如果比我自己烧真系唔系好识烧由于太大粒,所以烧到一半嘅时候,店员会再将佢切片,再按我地要求烧到指定成熟度。油花丰腴,食落肉质软嫩,而且好重牛味,唔错!如果觉得单食单调,仲可以配埋生菜一齐食,食落无咁油腻外,口感都更加丰富。烧完肉,就可以烧蔬菜啦!呢啲都系份牛上烤包埋嘅,款式都几多。食咗咁

除咗炉边蛋,我地仲加钱要埋个芝士粟米!拉丝效果超强
单食或者配烧肉食都可以!

睇吓中间朵玫瑰,真系超有心机!

油花丰腴,食落肉质软嫩,而且好重牛味,唔错!

烧完肉,就可以烧蔬菜啦!呢啲都系份牛上烤包埋嘅,款式都几多。食咗咁多肉,点都要食番啲菜~

食烧肉又点少得啤酒哩,呢到竟然有我最爱嘅apple cider , 真系估你唔到~钟意佢甜甜酸酸嘅感觉,配烧肉唔错

本来都饱,但见呢到啲甜品个样唔错,最后又忍唔住叫咗一份可可控$68!waffle 做得好食,外脆内软;不过我略嫌雪糕唔够甜,如果雪糕再甜啲就更好啦

通常食完烧肉都会一阵味,一番到屋企,阿妈已经估到我去咗边!
今次番到屋企,阿妈竟然估唔到,证明呢到嘅通风设备都真系要赞
2017-06-28
  • 牛上烤