2009-05-07
由于之前听过有朋友试过,而上来Openrice睇过好似几好甘,呢日就约左老公同埋死党一行三人过来试下,感觉还ok。首先,我地叫左个例牌的醉鸡窝,28蚊,正!超香!(个经理会问要例牌定半只,半只鸡就要68蚊,我地三人都觉得例牌应该够了,因为要留肚试其他!)跟住,我地叫左个手切牛肉(中),牛肉粒,鲜支竹,金针菇,个人觉得牛肉粒一般,手切牛肉真系好香的牛肉味,唔错!由于之前系度睇过食评,知道海鲜可以讲价,我一直系度等有无阿姐捧海鲜过来sell,终于俾我等到啦,叫个friend拣两样海鲜,之后我问阿姐几钱,距话58蚊一碟,然后我问80蚊两样得唔得,距话最低齐头100蚊,我再还价90,距唔肯,然后我地叫距试下问经理,点知过左好耐距都无翻来理我地,我地知道应该唔得了……唉,由于我实在好想试,唯有叫个阿姐过来,要左之前决定的圣子同埋带子各一碟……friend话:呢个回合,我地输左……我地一致认为要额外加份辣椒,沟埋酱油好食好多。总括来讲,今次都食得几满意,呵呵,埋单378蚊,饱!
我地一致认为要额外加份辣椒,沟埋酱油好食好多。
总括来讲,今次都食得几满意,呵呵,埋单378蚊,饱!