2024-08-07
今日响太古呢头做完野,虽然天气好热不过我哋两公婆对火锅嘅热爱同气温完全冇关系,火锅瘾起上黎嘅时候,一年四季都系食火锅嘅好日子~ 所以我哋就即刻揾吓附近有咩好食又抵食嘅火锅之选大集团嘅火锅我哋都试过,咁啱见到呢间系我哋之前未试过嘅,一于试吓啦~ 我哋平日夜晚去好彩唔洗等位,餐厅都坐满咗七成~ 事不宜迟,我哋即刻落单,汤底方面我哋今日想清清地冇叫麻辣所以嗌咗椰子鸡汤,不过餐厅系一人一锅嘅,就算两个人想食嘅汤底唔同都冇问题当然我地马上叫咗几碟牛肉试试,澳洲安格斯牛板腱真系无得输,肉味香浓得来脂肪分布平均唔会太肥,就算减紧肥嘅人食都唔会有罪恶感,所以其他肉同海鲜我哋都系叫咗一碟试吓,都系正常发挥啦~ 系澳洲安格斯牛板腱我地叫完都一碟又一碟,餐厅质素都好稳定,唔会第一碟特别靓之后𠮶啲越嚟越差,抵赞而蔬菜方面都有好多唔同选择,唔会来来去去得几款,又健康又食得开心~结果我哋两个都食到捧腹而回,下次如果经开呢头都可以再过嚟试吓其他汤底