2025-01-27
朋友仔聚会一流,一上到去见到大大个「龙凤呈祥」招牌好抢眼,返咗去80年代,侧边见到邓丽君张国荣伦敦超级巨星嘅唱片,侧边仲有啲旧式热水壶嘅装饰,佢哋啲枱凳都跟足80年代风格,好特别!日本广岛蚝鸡煲花胶鸡煲份量大,入面仲有好多生同鸡,配菜有洋葱、芫荽啱晒我呢啲重口味人士😳 鸡肉肉质嫩滑入味,腐竹香浓鸡煲汁,好好食。小辣觉得啱啱好,鸡煲嘅酱汁味道香浓,食完鸡煲加少少水已经可以打边炉,完全唔需要酱料。牛肉拼盘有6款唔同嘅牛肉部位,包括牛胸油🌟牛金钱展、雪花肥牛、手切牛、牛舌同牛柳粒。雪花肥牛超正,脂肪比例较高浓浓脂香。牛舌都好正,唔会太厚,口感爽脆牛肉味香浓。即制回味五香肉丁饺五香肉丁就一定好食㗎啦😃微辣得来又有猪肉香,好特别。龙凤呈祥杂菜拼盘呢个菜份量超多而且好靓,好似一紥鲜花,佢哋入边啲白萝卜同蕃茄会用竹签吉住,好得意,仲有娃娃菜、唐生菜、金菇等等。自家制陈年咸柠乐非常推荐,平时好少饮咸柠乐,谂唔到咁好饮,佢地用旧式嘅红A胶漱口盅🤣每杯载住一粒陈年咸柠檬同冰,咸咸地好特别
日本广岛蚝鸡煲
牛肉拼盘
即制回味五香肉丁饺
五香肉丁就一定好食㗎啦😃微辣得来又有猪肉香,好特别。
龙凤呈祥杂菜拼盘
自家制陈年咸柠乐