2009-09-23 25 浏览
期待咗好耐o既牛肉锅终于番嚟喇! 呢个锅我上个冬天食咗N咁多次一知道出番,放咗学后就即刻同咗男朋友去食点知, 希望愈大, 就好似愈容易失望咁.....唔系讲紧个味道, 而系个份量我记得上年同一样o既价钱, 系可以包埋乌冬同饭架点知佢今年好似大快活咁分开嚟卖 仲有甚么自选配料, 唔要乌冬净食𩠌边够饱㖞要个牛肉锅定食又再加料个感觉又好似好贵咁可能因为今日真系太肚饿, 我记得以前不论几肚饿食完呢个锅都会好满足今次佢将乌冬同饭分开, 有饭就冇乌冬, 有乌冬又冇饭, 加乌冬又要加 $9, 感觉好唔抵我嚟呢度都系谂住经济+好味得嚟又可以食饱个肚啫.... 但一心谂住食, 最后同男朋友都叫咗两个锅, 一个要饭一个要乌冬, 大家share个锅嚟到真系有啲失望, 记得以前个锅系塞到满一满的, 如今已经空咗好多只得2粒豆腐, 几条少得可怜o既金菇菜, 2片萝卜, 一啲娃娃菜, 2块腐皮, 一个系同腐皮包住日本年糕o既物体, <-- 呢个新产品其实几好味, 同一份牛肉个味道其实冇变, 同之前一样咁好味, 个汤好甜, 牛肉份量亦冇特别少但个锅真系空咗好多啰, 同以前 "密质质" 比争好远, 感觉好空虚
一知道出番,放咗学后就即刻同咗男朋友去食
点知, 希望愈大, 就好似愈容易失望咁.....
唔系讲紧个味道, 而系个份量
我记得上年同一样o既价钱, 系可以包埋乌冬同饭架
点知佢今年好似大快活咁分开嚟卖
仲有甚么自选配料, 唔要乌冬净食𩠌边够饱㖞
要个牛肉锅定食又再加料个感觉又好似好贵咁
我嚟呢度都系谂住经济+好味得嚟又可以食饱个肚啫....
食完个感觉系好似俾四十几蚊食一个牛肉 + 杂菜乌冬咁
其实到最后我都系够饱o既, 不过同以前比我钟意以前𠮶个多啲啰

因为太肚饿, 所以加咗$11要咗2只饺子鸡翼
鸡翼卖相唔讨好, 但味道ok, 入面啲料似食菜肉饺
$11两只好似贵咗少少, 试过就算了
2009-09-22