2018-05-27 399 浏览
讲到牛肉饼,谂都唔洗谂,一定系去清真牛肉馆!通常假期都好多人排队,但我地个日系平日去,所以好好彩一去到就入得一坐低已经见到收银后面个墙挂左好多奖,而且隔离都有几个外国人黎食,仲要每人外卖一袋拎走睇得出佢都有一定既水准同知名度!前菜就食个鸡丝拉皮开下胃黎左咁多次都未食过,一黎到个份量吓亲我,差唔多系平时出面既双倍,4个人食岩岩好。而且麻酱,醋,青瓜同鸡丝份量都好足,唔会得面头个啲有味讲到牛肉饼真系不得了黎le到必食,每枱都有嗌!牛肉饼热辣辣,仲要超多汁,所以食个阵都要小心唔好辣到个嘴而且每次黎亲我都指定动作一定要食够2件先会心满意足上海粗炒味道不过不失略厌唔够浓味,不过如果捞埋系牛肉饼滴出黎既肉汁一齐食味道即刻升几个层次,一流四季豆就都系同出面差唔多啦~值得赞下既就系几香口干身,而且好足料至于砂窝云吞鸡就冇乜特别,可食可唔食云吞由牛肉整成,菜同云吞既份量都几多个汤就偏淡,而且啲鸡肉都冇乜味下次未必会再叫,可以留翻个肚试其他野整体黎讲啲野食都唔贵,而且亦保持到一贯既食物水准,推介大家试下至于唔食牛既朋友,个到都有鸡同牛比大家拣,所以仍然有唔少既选择只系冇得食牛肉饼会有点小可惜~有时心瘾起都
讲到牛肉饼,谂都唔洗谂,一定系去清真牛肉馆!

睇得出佢都有一定既水准同知名度!

鸡丝拉皮

前菜就食个鸡丝拉皮开下胃
而且麻酱,醋,青瓜同鸡丝份量都好足,唔会得面头个啲有味

牛肉饼

讲到牛肉饼真系不得了

黎le到必食,每枱都有嗌!
牛肉饼热辣辣,仲要超多汁,所以食个阵都要小心唔好辣到个嘴

而且每次黎亲我都指定动作一定要食够2件先会心满意足

上海粗炒

上海粗炒味道不过不失
略厌唔够浓味,不过如果捞埋系牛肉饼滴出黎既肉汁一齐食
味道即刻升几个层次,一流

干炒四季豆

四季豆就都系同出面差唔多啦~
值得赞下既就系几香口干身,而且好足料

砂窝云吞面-半只

至于砂窝云吞鸡就冇乜特别,可食可唔食
云吞由牛肉整成,菜同云吞既份量都几多
个汤就偏淡,而且啲鸡肉都冇乜味
下次未必会再叫,可以留翻个肚试其他野

只系冇得食牛肉饼会有点小可惜

~有时心瘾起都会想黎食翻1,2件牛肉饼🤤