2017-01-19 127 浏览
今次都系我第一次食贵阳菜 入到去侍应都系讲普通话嘅 应该系正宗嘅 哈哈经典牛肉粉佢原本配搭是米线 可以转配面或者卷粉 我地想试下佢最经典既野先 所以直接叫咗牛肉米线 佢哋嘅米线比一般谭仔嘅米线林 但又唔系冇口感 汤底来讲都几好味 唔会太咸 最钟意系佢啲牛肉同埋配菜 牛肉其实系牛展细细粒咁份量都唔少 牛肉本身调味已经做得好好 带甜甜地嘅味道 好似五香牛展咁 啲咸酸菜都好好味销魂凉面反而呢个冇我想像中咁有特色 感觉似细个食嘅冷面 配菜有花生 青瓜 牛肉粒 仲有腌椰菜(好好味)面质弹牙 个辣味都唔错 带少少香 如果有多啲𩠌会开心啲桂圆红枣茶好 好 饮 !由于间餐厅有outdoor seat 系冬天入面饮杯热桂圆红枣茶 再加个热辣辣既面 正啊 仲要甜度适中 又多桂圆😍小食

经典牛肉粉

销魂凉面