2022-07-16
𝒯𝒶𝒾𝓌𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓃𝑔 𝒴𝒾成日都话青衣系美食沙漠,果日沿著海边行左好耐都净系见到d连锁餐厅,终于系最后一刻见到呢间台湾野。餐厅装修满满台湾味,有个假既车站售票处,墙上又有铁路壁画,加上微黄既灯,感觉温馨。🌟阿里山招牌红烧牛肉面 ($60)牛肉非常厚切,而且系有筋果种,煮得好入味。汤底有种好浓厚既药材味,加上酸菜,我个人几钟意,忍唔住一啖接一啖咁饮。不过个我麻麻地呢只面,比较似油面🤣但整体都有惊喜😍😍🌟香酥排骨肉燥干拌面(麻酱味/葱油味) ($62)干拌面有大量炸蒜同葱,非常香口,面底都系油面。炸排骨感觉一般,炸粉偏厚同比较干身。🌟逢甲盐酥鸡($15)𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵 可以加钱配小食,试下夜市必点既盐酥鸡。鸡件比想像中瘦小,食到炸粉多过肉,不过就有𝘥味粉好香口🤣饮品试左🌟古早冬瓜茶同🌟台湾奶茶,奶茶偏淡口,冬瓜茶正常。食食下原来已经二点几,好多人黎食𝘵𝘦𝘢,个𝘵𝘦𝘢 𝘴𝘦𝘵 价钱好似3 40 而且多选择,下次可以再试下。📍阿里山铁路便当 𝐀𝐥𝐢𝐬𝐡𝐚𝐧 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧青衣长环街4号翠怡花园一座地舖6号舖
🌟阿里山招牌红烧牛肉面 ($60)
🌟香酥排骨肉燥干拌面(麻酱味/葱油味) ($62)
🌟逢甲盐酥鸡($15)
饮品试左🌟古早冬瓜茶同🌟台湾奶茶,奶茶偏淡口,冬瓜茶正常。
📍阿里山铁路便当 𝐀𝐥𝐢𝐬𝐡𝐚𝐧 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧
青衣长环街4号翠怡花园一座地舖6号舖