呢头返工都唔多choice,好多时都番dull呢间.我唔钟意食清汤腩,好多时食呢d炆牛腩都系鬼咁大块兼有渣,净食根又好"寡",想食腩多数都系叫其他河粉时加腩汁止吓咳算.但呢间真系惊喜, 唔味精, 劲"林"!劲入味!! 根腩比例perfectly balance! !(that i like it most! 好似好贴心咁~)d腩汁唔会好似有d舖咁会食到d番用or 唔新鲜酱汁嘅味(我成日觉得果d好似d "up up"地嘅台布味!) 果皮味又香得黎唔会"姐"左d腩汁味,而且又唔油!次次都连汤汁都食哂!佢d面又好正,完全唔驶加醋去碱水味! 但食牛腩一定要夹河粉!!河粉至可以索哂d腩汁!!所以有时放工去食会冇河粉.(佢地唔知系咪自己舖,唔驶交租,9点close)最正系佢嘅橙红色老式辣椒酱, 唔会好似辣椒油咁抢哂d浓郁嘅腩味同果皮味!佢d水饺都几ok,好香韮黄味,都新鲜.但其他"送"就为麻麻,而且只并加$10,好贵.佢d猪手都ok, 但同之前食家讲咁,有d唔够入味~行落路口corner车仔面店咖哩鱼旦, (forget shop name, can't seperate to another
呢头返工都唔多choice,好多时都番dull呢间.

但呢间真系惊喜, 唔味精, 劲"林"!

佢d猪手都ok, 但同之前食家讲咁,有d唔够入味~

行落路口corner车仔面店咖哩鱼旦, (forget shop name, can't seperate to another comment) 都系好正!正在系食到童年时代果d食物嘅味, $5买到!

呢间d车仔面"送"都几ok! average都有水准, D牛栢叶系爽嘅,唔系"那林哂"果d
, 而且佢仲有凤爪, 呢个系我去到边都会叫黎试嘅,又咁岩,佢d牛腩在于车仔面档黎讲系都几ok~!
2010-03-17
  • 牛腩河or粗