餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
资讯:

2018-06-20 503 浏览
牛角包就食得多,流心爆浆既试过未?泰式冬荫功味又食过吗?🤤🤤🤤🤤以为咖啡馆只得咖啡同轻食?呢到仲有pasta, risotto同dessert🤭🍮 冬荫功流心牛角包🇹🇭🥐 $36牛角包新鲜即叫即焗外层面皮焗得十级脆,两边角位咬落去有声嫁😳 一切开牛角包冬荫功汤即时流出你无睇错,系冬荫功汤!好难想像冬荫功同牛角包衬?大错特错了! 酸酸甜甜既汤沾上松软既牛角包入口味道匹配,十分开胃,味道好特别😍点解可以做到咁流心?师傅要先将汤打成忌廉状再抽真空,焗牛角包时入面受热就会溶,造成流心效果,过程烦复,系心机心作☺️黑熔岩芝麻流心牛角包🥐 $28为庆祝搬店而出既第二个口味系我最爱既黑芝麻😍一切开牛角包香浓既芝麻浆蜂拥而出,流量极多🤭好surprise芝麻浆焗完都仲凉凉地😨 好似食紧甜品咁☺️芝麻浆偏甜少少但芝麻味好香,好似食紧稀d既芝麻糊👍🏻👍🏻👍🏻大爱❤️❤️❤️❤️White Charcoal 富士山下🗻☕️ $50奶泡打得好浓厚同好稠,饮落嘴个下口感好好有少少似食紧cream,奶味好香好浓橙味就无咩啦,但有好香浓既果味,一d都唔酸👍🏻👍🏻Fresh Ginger Latte🥛☕️ $40朋友形容呢柸系佢饮过

冬荫功流心牛角包🇹🇭🥐 [开张限定]$36
牛角包新鲜即叫即焗
外层面皮焗得十级脆,两边角位咬落去有声嫁😳
一切开牛角包冬荫功汤即时流出
冬荫功流心牛角包

黑熔岩芝麻流心牛角包🥐 [开张限定]$28
为庆祝搬店而出既第二个口味系我最爱既黑芝麻😍
一切开牛角包香浓既芝麻浆蜂拥而出,流量极多🤭
大爱❤️❤️❤️❤️
黑熔岩芝麻流心牛角包

White Charcoal 富士山下🗻☕️ $50
橙味就无咩啦,但有好香浓既果味,一d都唔酸👍🏻👍🏻
富士山下

🥚蛋味很浓😳
口感好滑
表面个浸有d似麦牙糖☺️
味道偏甜少少
底有粒粒蓝莓酱,酸酸中和布甸既甜
Cream brûlée

真空慢煮澳洲牛颊谷物意大利饭🍛 $128
边个话risotto一定好腻好肥?
Fast gourmet既risotto唔只唔肥腻仲好健康
用藜麦同生熟薏米黎做饭,健脾祛湿👍🏻
健康食物一样可以好好食
口感好正,好有咬口
无多余既source但调味足够
慢煮牛颊牛味好浓仲要好林👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
份量偏少男生可能会唔够饱喔
真空慢煮澳洲牛颊谷物意大利饭

小店位近PMQ,距离地铁唔近大约十分钟路程,但餐厅对食物质素既执著同重视系值得我花呢十分钟特登行去的。牛角包既价钱亦十分大众化,绝对一定要试喔!
餐厅岩岩搬左大d既舖,装修有少少田园既感觉,令食客有置身于城市绿州既感觉好舒服。
食物质素高,选择亦好多,十分推介大家去试☺️

2018-06-16
冬荫功流心牛角包