2017-10-03 282 浏览
我认为要做到好食嘅窝夫同做到好食嘅pancake一样困难,反而小店会比较多惊喜,大集团始终比较难,这天想约朋友来下午茶。朋友介绍这里嘅窝夫值得一试,我话我好讨厌𠮶啲干争争,冇蛋味冇口感嘅窝夫。朋友话相信我啦呢一个有少少惊喜呢个窝夫有两球美味雪糕,雪糕唔系重点,配上水果粒,重点系望落去几省镜嘅窝夫窝夫应该唔系即叫即做,但系呢同样都松软有热度,望落去样子吸引,绝对唔系干争争𠮶种。食落果然有点惊喜,感觉有啲似牛角包嘅松软质感。不会太甜,不会很实,带点小店风格,不像一成不变的那些只有样子讨好的。意想不到嘅惊喜之作。味道不会过甜带点牛油香味。唔怪之得朋友如此推荐。份量不大一个人食刚刚好再配上一杯咖啡绝对系十分之好嘅下午茶。

朋友话相信我啦呢一个有少少惊喜