#牛阵全新装修 #变身超贴心亲子火锅餐厅 #只此一家分店限定我地一家四口提早做冬,去咗荃湾愉景新城嘅牛阵打边炉🥰 因为知道牛阵装修之后好方便一家大细,仲加咗小朋友自助吧!我地食咗 #澳洲产特上长期谷饲牛放题套餐(大人$279,身高90cm-140cm以小童价$109计算)。先上咗三盘牛肉、一盘牛舌、一盘豚肉,仲有一盘海鲜。特上澳洲谷饲牛真系好淋,又够肉味。海鲜都唔差,个蟹子墨鱼滑唔错。火锅自助吧都好丰富,餐厅提供咗三个大盘,方便分类放菜、丸同肉。丸类要提下个芥末酱爆肉鱼丸(个名我改嘅😂),外层鱼蛋加入wasabi好特别,yummy! 弹牙鱼蛋系细细粒𠮶种,一开二就可以畀小朋友食嘞。 菜就唔算好多选择,但有我两个女最钟意嘅唐生菜,目测洗得好干净👍🏻 四人枱有个四个炉,可以一人一个窝自私食,不过我地有小朋友,叫两个窝就够,而且比较安全,汤底我地拣咗 #番茄汤 同 #美肌豚肉汤 (一共有四款选择,仲有 #药膳香辣汤 #浓厚鸡白汤) #新增60cm高小朋友自助吧冬甩同我一放低袋,就出咗去自助吧「玩」,玩朱古力喷泉,同整棉花糖,成件事唔净系打边炉,真系玩得好开心🥳不过90分钟放题,唔够时间焗埋迷
#牛阵全新装修
#变身超贴心亲子火锅餐厅
#只此一家分店限定

#新增60cm高小朋友自助吧
冬甩同我一放低袋,就出咗去自助吧「玩」,玩朱古力喷泉,同整棉花糖,成件事唔净系打边炉,真系玩得好开心🥳不过90分钟放题,唔够时间焗埋迷你pancake同食shake shake薯条。

#Kids_and_Family_friendly设备
非常贴心嘅设备,小朋友餐具套装𠮶啲系基本啦,最贴心系门口部全自动感应三合一洗手机,先出洗手泡泡,再出水,再出纸巾!食嘢用搓手液点都唔及得洗手干净,呢部机真系要大大力赞👍🏻👍🏻👍🏻 而门口 #婴儿车停泊区 有好多位,泊到成6-7架车。枱与枱之间距离都够阔,揹住妈妈袋出入座位都好轻松,亦方便小朋友/老人家出入👍🏻

#扩充火锅酱汁吧
火锅酱汁吧好阔落,有好多款特色火锅酱料及调味粉选择,咁样打边炉先够滋味嘛!我就斟咗甘甜橘子酱油(好好味!😋)同埋昆布酱油。

#HäagenDazs雪糕任食
食到咁上下就去笔雪糕食,怕太饱食唔落嘛,有四款拣(夏威夷果仁、焦糖脆饼、比利时朱古力、云呢拿),你睇我张相好似冇晒咁,但我问咗职员,原来我个角度睇唔到仲有少少,食晒就会换桶新嘅😆

#饮品
打边炉我一定要饮可口可乐,牛阵提供嘅系可口可乐(唔系百事✌🏻)、仲有Lotte芒果汁同香桃味忌廉沟鲜奶等等,如果有清热系列就好了。

#扭蛋机小礼物
每位小朋友都得到一个银币🪙去扭弹弹波,又食又拎,小朋友好happy!

牛阵
地址: 荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城3楼3002号舖

网址: https://s.openrice.com/QrbS07fm200~dadtTCEle

@gyujin_wagyu

#亲子火锅 #亲子餐厅 #牛阵 #hotpot #familydinner #一人一锅 #火锅 #delicious #做冬 #亲子好去处 #亲子活动 #牛阵

2021-12-19
庆祝纪念