2023-05-22
一向都鍾意食牛,同事同我推薦呢間牛陣姊妹品牌嘅HANARE PLATINUM LABEL,一到門口,裝修好簡約,帶點文青系,第一下感受好良好😊今次叫咗特選鹿兒島縣虛A5黑毛和牛套餐 $689😳前菜會有4款,分別係:海膽豆腐、帶子刺身 、牛肉他他同蟹肉昆布,次序由海膽豆腐開始食起~每一款都好新鮮,帶子鮮甜😍😍另外會配3款醬汁,分別係胡麻醬、柚子酸汁同柚子胡椒,個人最愛柚子酸汁,做到解膩嘅效果🫡湯底揀咗豆乳蕃茄湯同埋黃金鰹魚湯底🥰推薦鰹魚湯底,味道好清,更加帶出肉嘅鮮味👍🏻套餐嘅每一款肉類都會有小紙條寫底係咩部位,肉眼睇到啲牛肉都知係靚牛,油花分布得好平均,一啖入口真係有入口即化嘅感覺🥹不過睇你個人鍾唔鍾意食啲油脂比較豐富嘅牛,食多幾嚿係會有少少膩~當中A5和牛係最出色🥰🥰好愛佢嘅油脂!另外仲可以俾你揀要蕎麥麵/烏冬/飯,再加埋新鮮嘅蔬菜,煮出嚟個湯底好甜😍粟米好爽又清甜👍🏻另外仲會有埋甜品,當日係抹茶蕨餅,同埋紅豆白玉,白玉煙韌,加埋香甜嘅紅豆好正🥰如果大家想搵一間環境好,食物質素高嘅餐廳,呢一間真係唔會令你失望🫡🫡推薦!
今次叫咗特選鹿兒島縣虛A5黑毛和牛套餐 $689