2021-12-23
钟意芫茜🍃嘅程度虽然未会大到自居芫茜控 但对芫茜料理都一直有种好奇同喜爱 位于观塘嘅汉堡店保家山 就成为我list嘅其中一间店铺❤️近日终于有时间同朋友去朝下圣啦!真系好兴奋~店舖虽然位于工厦 但环境阔落有空间感 而且装潢走木系风格 颇为别致 感觉舒适有亲切感😚成功打破咗我对工厦餐厅挤拥嘅既有印象除咗和牛同鸡肉🍗汉堡 佢哋最近都新出咗豚肉同羊肉汉堡 实在太多选择啦 叫人点拣得落手?! 唔止咁呀 就连饮品同小食都有好多款 除咗汽水🥤之外 仲可以配返杯热茶☕或者汤暖暖胃 小食又有唔同口味嘅薯格、薯条🍟同沙津🥗 好丰富😍📍芫茜手工和牛汉堡🍔 ($108) 配蘑菇忌廉汤🔸紫菜薯条🍟 啲芫茜多到遮住晒块和牛🤣 但佢嘅味道同和牛好平冲 唔会太浓烈 盖过肉味块和牛都唔惹小架 肉质鲜嫩又多汁 连个面包都好松软 紫菜薯条非常香脆 薯条上铺咗海量紫菜碎 再加埋个味道浓郁嘅蘑菇忌廉汤 食完真系好饱🤣📍葱香纽西兰羊汉堡🍔 ($98) 配洋甘菊茶☕🔹牛油薯格天气冻好啱食羊 好多人都怕羊肉有膻味 不过呢度嘅羊肉就冇啦😍 配上葱同生菜 好易入口 牛油薯格够晒香口 再饮返杯热腾腾嘅洋甘菊茶清清热就啱晒啦😌 📍焦糖炖蛋
块和牛都唔惹小架 肉质鲜嫩又多汁 连个面包都好松软
📍葱香纽西兰羊汉堡🍔 ($98) 配洋甘菊茶☕🔹牛油薯格
牛油薯格够晒香口 再饮返杯热腾腾嘅洋甘菊茶清清热就啱晒啦😌
📍焦糖炖蛋
呢个系佢哋新出嘅甜品 估唔到咁好食😍
质感极之creamy 云呢拿香味浓郁 好想再encore🤤🤤