2023-07-26
我哋岩岩系台湾反嚟无耐😍就心挂挂台湾既美食啦🥹即刻book左间牛头角既台湾道地既餐厅食个lunch 🩷春禧小馆薯妈比出面outside 打卡位深深吸引⭐️#没有你我只有牛肉面#有著你我多了盐酥鸡入面仲有个劲靓既花墙🌸🌺系薯妈去过第2间餐厅既花墙👏🏻我哋坐底order左📲1️⃣台湾烤香肠🍢一黎到蕃薯🍠就抢食👅真系好香👏🏻2️⃣卤肉饭🍛佢哋啲卤肉系台湾直送架🥰😍😍真系好有台湾味道,唔使搭飞机✈️都食到🩷3️⃣宜兰香葱饼🥨我想讲我哋嘅台湾旅行,第一站就系宜兰🥹而我哋真系去咗整香葱饼,所以呢个系必叫🤡 劲香又脆 回忆返哂嚟✈️4️⃣地瓜QQ球🍡呢个蕃薯🍠一粒都吾分享比我食🥹自己一个食哂成碟🤮分别系紫薯丸,番薯丸 夜市小食必食之一,睇佢食得甘开心我都好想食啊🤫蕃薯🍠佢话好好食仲比哂good 👍🏻5️⃣浓汤饺子+红烧牛肉汤呢个点比我自己嘅🩷我本身就特别喜爱饺子🥟所以好想试下饺子加牛肉汤嘅味道👍🏻真系冇令我失望 好食啊😋五会一夹就烂 材料都好丰富 胃口返哂嚟🥰🧋黑糖珍珠奶茶 我系台湾真系差吾多行一间买一间🤫既然挂住台湾甘梗系珍珠奶茶🧋啦🍓外婆家豆浆呢个蕃薯🍠自己简既,我估佢系简佢个樽😂都真系好q好特别 豆浆系台湾早餐既必选🤫
薯妈比出面outside 打卡位深深吸引⭐️
2️⃣卤肉饭🍛
3️⃣宜兰香葱饼🥨
4️⃣地瓜QQ球🍡
呢个蕃薯🍠一粒都吾分享比我食🥹自己一个食哂成碟🤮
分别系紫薯丸,番薯丸
5️⃣浓汤饺子+红烧牛肉汤
🧋黑糖珍珠奶茶
我系台湾真系差吾多行一间买一间🤫
既然挂住台湾甘梗系珍珠奶茶🧋啦
🍓外婆家豆浆
呢个蕃薯🍠自己简既,我估佢系简佢个樽😂都真系好q好特别 豆浆系台湾早餐既必选🤫仲有蛋饼 🥞蕃薯🍠话好味甘就一定好味拉 佢五好味五入口架🤡