2022-12-30 412 浏览
💛 #牛头角 #盛寅慢煮制面 @moritora_hk之前一直都有食开呢间面店嘅捞面、汤面,最近先知原来餐厅系由日本人同本地人共同开设嘅,佢哋对食物品质好有要求,所有肉类都系慢煮处㗎😍~ 佢哋嘅汤底「洋葱大蒜鸡白汤」、「大地鱼虾米汤」都系老板亲自改良,每日新鲜制造㗎💖 套餐仲可以配时菜或者炸物,同埋多款饮品,我哋拣嘅樽装绿茶都系唔洗加钱㗎😛♨️ 期闲限定:汤寿喜烧 牛🍲 ($82)里面有好多肥牛、豆腐、野菌油菜、温泉蛋,面底仲有几款选择添,我就拣咗菠菜面🥬 寿喜烧汤底甜甜底又够香,好味😋!♨️ 期闲限定:汤咖喱 鸡🍲 ($82)同样有几款面底可以拣,今次我哋拣咗刀削面,烟烟韧韧,但冇咁挂汁/汤😙~ 鸡肉可以拣鸡腿肉或鸡胸肉,我哋拣咗鸡胸肉都唔会韧㗎🥰~汤咖喱入面同样都系有野菌油菜同温泉蛋😋🐥 霸王鸡汤面 ($46)呢个汤面都系拣咗菠菜面、鸡胸肉🥰 个汤底系好鲜甜嘅「洋葱大蒜鸡白汤」😋 鸡肉份量好多又嫩滑~ 🐣 椒麻鸡拌面 ($49)椒麻鸡拌面拣咗双倍蒟蒻面,份量超级多,健康之余,男仔都一定够饱😙!
💛 #牛头角 #盛寅慢煮制面 @moritora_hk

♨️ 期闲限定:汤寿喜烧 牛🍲 ($82)

♨️ 期闲限定:汤咖喱 鸡🍲 ($82)

🐥 霸王鸡汤面 ($46)

🐣 椒麻鸡拌面 ($49)
  • 霸王鸡汤面
  • 椒麻鸡拌面