2019-08-11
2051 浏览
作为牛魔王,黎呢间牛魔简直最适合不过。装修型格,呢度播住轻快既欧美流行曲,但其实系一间日本 x 韩国既烧肉餐厅,净系睇枱上面既餐具摆设已经知道,有日式筷子,仲有韩国既大头羹。一坐低已经有前菜三碟,同样系有韩有日,有芽菜、青瓜仲有中华沙律。前菜模式同好多韩式舖头一样系无限添加。咁啱食晒中华沙律之际,店员加左泡菜比我,正啊,净系前菜已经超丰富喇。餐牌有日本、美国、澳洲既牛任君选择,我就拣左一款日本牛同一款美国牛。等左五分钟主菜就黎喇。打完卡之后侍应就帮手烧,首先用一块牛脂肪扫个炉面,然后就开始烧喇。A4西冷50g($130),西冷薄切。配甜豉油加生蛋做酱。侍应烧一分钟左右已经食得,到七成熟左右,略嫌熟左少少,不过因为无腌制过,所以依然有好自然既牛味。美国Prime酱油牛肋骨($198),有两大块,腌制过既所以基本上唔系点任何酱料已经超够味。牛肋骨因为厚身好多,所以都要烧3-5分钟视乎个人喜好,上一块比较熟,所以今次我特别要求生少少。效果果然非常满意啊,本身腌得几甜,肉质几嫩,咬落够晒juicy,配饭一流。呢度既白饭系珍珠米($20),粒粒分明架。食左咁多heavy野,梗系饮杯清清地既,呢度
A4西冷50g($130),西冷薄切。 配甜豉油加生蛋做酱。 侍应烧一分钟左右已经食得,到七成熟左右,略嫌熟左少少,不过因为无腌制过,所以依然有好自然既牛味。
美国Prime酱油牛肋骨($198),有两大块,腌制过既所以基本上唔系点任何酱料已经超够味。 牛肋骨因为厚身好多,所以都要烧3-5分钟视乎个人喜好,上一块比较熟,所以今次我特别要求生少少。 效果果然非常满意啊,本身腌得几甜,肉质几嫩,咬落够晒juicy,配饭一流。呢度既白饭系珍珠米($20),粒粒分明架。
食左咁多heavy野,梗系饮杯清清地既,呢度除左梳打,仲有热茶。呢度既热茶系香片。
食左咁耐都无点闻到油烟味,炉边既抽油烟系统果然非常唔错。