2020-11-12 959 浏览
讲得牛魔王必食 就姐系主打牛肉啦🥩牛既种类非常多 不同部位都有而且少见e.g. 牛驼峰、牛朴肉、匙柄、黄喉等等店舖好细心餐牌上会介绍各部位既简介 亦有教你应该渌几耐👍🏻-今次汤底拣左駌鸯麻辣牛骨汤🍲牛骨汤内有牛骨萝卜去熬🥕所以汤底好清甜😋萝卜煲到最尾食索哂d精华🤩正👍🏻麻辣汤方面唔算太辣 唔系好食得辣都算易入口亦好香少少麻🌶牛肉方面都叫左几款🥩不过比较推荐系牛驼峰同埋牛颈脊😍两款都好嫩滑 牛味亦较浓🤤 除咗牛肉仲有牛肉饺 手打牛丸虾滑鸭血等都系值得一试👍🏻饮品我就叫左一杯616原浆手工啤🍻饮落系有d果香柠檬味 比较容易入口 好适合女性👍🏻😗另外仲试左佢地自家制既菊花桂圆露🍹唔会太甜岩哂打完边炉清下热气😆另外除左打边炉既野食 餐厅亦有d小食比你佐酒🍻我就叫左炸薯条、麻辣鸭舌同埋烧鸡泡鱼干🐡 比较喜欢鸡泡鱼干 烧到岩岩好🤤🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎人均消费💰: HKD $ 300Lamlam脷指数🤤: 7.5/10性价比⚖️: 7.5/10
讲得牛魔王必食 就姐系主打牛肉啦🥩
牛既种类非常多 不同部位都有而且少见
e.g. 牛驼峰、牛朴肉、匙柄、黄喉等等
店舖好细心餐牌上会介绍各部位既简介 亦有教你应该渌几耐👍🏻
今次汤底拣左駌鸯麻辣牛骨汤🍲