2023-03-28
来上村牧场主要系因为佢系日本过江龙品牌同埋有A4级以上萨摩牛,香港好多烧肉店都话系「和牛」但有得食优质级别嘅萨摩牛,唔系好多选择。佢标榜系鹿儿岛自家牧场养殖。时代广场分店装修格局好有日本feel,如果用萨摩牛黎计,其实价钱都算合理其他嘅配菜选择都好多,有海鲜、冷面、寿司、唔同嘅肉类、最重要系甜品有Haagen Dazs 雪糕同埋夕张蜜瓜果冻一啲特色野萨摩牛肉汁方面,放题餐入面有四款唔同部位,仲有萨摩牛寿司、萨摩牛生拌牛肉呢啲用什么牛做嘅特别嘢食几得意。同时我都再试左澳洲和牛比较一下,明显萨摩牛真系同澳洲和牛有好大分别,系另一个层次同级别,肉质好鲜!特别系牛五花油脂浓郁,超正!临走时发现午市有定食套餐,百几蚊可以一个人自己烧,萨摩牛就要二百几,日后口痕可以一个人来试一试。总括嚟讲上村牧场好食过牛角同烧肉Like ,牛角同烧肉like系比较平民虽然系平,但系一分钱一分货,反正都系要俾几百蚊宁愿食好啲。