2021-07-22 1267 浏览
太耐无飞过日本🛫好挂住正宗Sukiyaki嘅味道呀😭⁡做完一轮功课,发现呢间【すき焼 森】已经开到第三间分店,仲要提早一个月book枱,应该唔差啩🤔⁡【Sukiyaki Set】⁡👉🏻前菜 - 罗勒酱蕃茄仔、枝豆、豆腐酱粟米、酱油啫喱、腌茄子、青/红椒小小一碟前菜集合咗唔同款式唔同味道,感觉好清新😋酱油啫喱好特别,第一次食咸嘅啫喱,原来都几夹㖞👍🏻⁡👉🏻樱花虾蒸蛋大量樱花虾舖满蛋面,口感脆脆哋几得意☺️另外有少量姜蓉可以癖腥👍🏻火喉控制得好好,令蒸蛋滑嘟嘟😙⁡👉🏻近江牛 (西冷。肉眼。牛肩) + 野菜拼盘师父煮嘅时候除咗酱汁,仲会另外落砂糖,令味道更加浓郁🤤个人最爱牛肩,雪花分布均匀有肉味,蘸埋日本鸡蛋令味道更上一层楼👍🏻白饭任装🍚啱晒大胃王😝⁡👉🏻滑蛋牛肉饭。面豉汤。渍物食到一半⋯店员提示我哋留肚,因为食完主菜之后师父会即场再整滑蛋牛肉饭😆加埋个面豉汤...真系饱到上心口🤪呢个时候食下渍物可以清清口腔嘅油腻感👍🏻⁡👉🏻甜品 - 日本啤梨牛奶布甸。黄豆蕨饼牛奶布甸好滑🥰加埋小小嘅蕨饼为成个套餐画上完满嘅句号💯
太耐无飞过日本🛫
好挂住正宗Sukiyaki嘅味道呀😭

【Sukiyaki Set】

小小一碟前菜集合咗唔同款式唔同味道,感觉好清新😋
酱油啫喱好特别,第一次食咸嘅啫喱,原来都几夹㖞👍🏻

👉🏻樱花虾蒸蛋
大量樱花虾舖满蛋面,口感脆脆哋几得意☺️
另外有少量姜蓉可以癖腥👍🏻
火喉控制得好好,令蒸蛋滑嘟嘟😙

👉🏻近江牛 (西冷。肉眼。牛肩) + 野菜拼盘
师父煮嘅时候除咗酱汁,仲会另外落砂糖,令味道更加浓郁🤤
白饭任装🍚啱晒大胃王😝

👉🏻滑蛋牛肉饭。面豉汤。渍物
加埋个面豉汤...真系饱到上心口🤪
呢个时候食下渍物可以清清口腔嘅油腻感👍🏻

👉🏻甜品 - 日本啤梨牛奶布甸。黄豆蕨饼
牛奶布甸好滑🥰加埋小小嘅蕨饼为成个套餐画上完满嘅句号💯
前菜