2017-09-21
难得出咗尖沙咀行街 心情好好 顺便想揾间比较 好嘅餐厅坐低食下野倾下偈, 朋友仔之前 你𠮶一次 浦井 介绍我嚟试下门口望入去里面,见到系比较有时代感 装修既 韩式烧烤格局墙上系一层层嘅 酒樽摆设, 枱与枱之间系 一张张大枱, 地方很宽敞不会觉得很局促 挤迫, 最重要系佢哋嘅抽风设备很好不会有很大的油烟味道开咗炉之后, 同事会喺炉上面揸佢哋特别调制嘅蛋浆另一边就会放 韩式泡菜跟住就会摆低生菜咁你食烤肉嘅时候就可以放喺生菜上面一齐食咁就唔会咁溜㗎啦呢一旧其实系一旧萝卜不过佢哋话呢个系一嚿擦子胶, 原因就系喺你烧烤嘅时候 个炉上面 有烤㶶嘅烧焦物体, 就可以揾呢嚿擦纸胶喺个炉上面拆走佢㗎啦, 非常极之方便吖。食韩式烧烤点可能五点返到肥美嘅五花腩烧下呀?睇到吗都系烧到两边都㶶㶶哋嘅时候𠮶阵香烤嘅油脂味, 系非常之邪恶㗎, 当你食落口嘅时候一啲都唔会觉得好肥腻,仲要觉得好甘香添。 就算一直喊住减肥嘅我有你冇你都食咗先算啦。点咗个上烤牛拼盘$298劲抵 (有牛小排,肉眼,牛肩胛脊,胸肉,牛舌)超级大份呀有几款牛, 仲要有大量嘅蔬菜, 我哋两个女仔嚟食,其实食佢都够晒饱几款牛既 牛香味浓郁, 当中最
门口望入去里面,见到系比较有时代感 装修既 韩式烧烤格局
开咗炉之后, 同事会喺炉上面揸佢哋特别调制嘅蛋浆
另一边就会放 韩式泡菜
食韩式烧烤点可能五点返到肥美嘅五花腩烧下呀?
就算一直喊住减肥嘅我有你冇你都食咗先算啦。
点咗个上烤牛拼盘$298劲抵
(有牛小排,肉眼,牛肩胛脊,胸肉,牛舌)
几款牛既 牛香味浓郁, 当中最欣赏嘅就系 牛小排, 大大嚿两边 烧完再摊开佢 再烧, 之后一人分一半嚟食都食唔晒呀。
再嚟就系点咗个猪大肠, 口感很烟韧, 加上佢哋腌制嘅酱料野味非常,推介喔
食完一轮 烤肉之后, 真系要点返杯青柠沙冰解解济😂😂 饮完冰凉又舒服