2020-10-05 51 浏览
慢煮呢个烹调方式系最近几年先系香港兴起,所以都唔系好见香港有慢煮餐厅。最近经过上环,见到【我爱慢煮】,好明显就系一间食慢煮既餐厅,简约工业风又几特别就入去试试啦。【我爱慢煮】系半自助形式餐厅,order、俾钱、餐具等都系要自己出去,所以就无收加一。全部食物都价钱合理,地方虽小,食物种类都好多,而且有多一层座位!独食烧烤盘:包括24小时烟熏烤安格斯牛肉、24小时烟熏烤美式猪腩、烤香肠、沙律、薯仔沙律、车厘茄、63度温泉蛋同比利时窝夫全部肉都好软,安格斯牛肉香浓牛味,美式猪腩D sauce好特别、但唔会太heavy,薯仔沙律偏港式、几特别,63度温泉蛋无咩味道、记得要先加调味,比利时窝夫比较扎实、上面加芝士、咸咸甜甜好味!8小时蜜糖香草鸡锤:好juicy又好软,鸡锤好入味,好浓香草味!24小时法式油封鸭:肉好软、不过味道较淡,可能要加少少盐调味。不过以呢个物超所值既价钱系香港食到油封鸭,非常不错!炸番薯条:搭配松露酱、咸甜搭配非常出色!而且新鲜炸起!荔枝接骨木花特饮:非常清新又唔会太甜!非常推佢地既特饮!

炸番薯条:搭配松露酱、咸甜搭配非常出色!而且新鲜炸起!

荔枝接骨木花特饮:非常清新又唔会太甜!非常推佢地既特饮!