2017-12-19 518 浏览
几年前同D朋友嚟食过一次,之后旺角开咗乐天大喜屋,多数都会拣去旺角果间,今次同家人嚟食拣左尖沙咀呢间,一到大厦地下已经见到好多人排队等上楼,地下有两位员工安排已Book位既客人攞枱,安排好好……有秩序,坐定之后立即攞本放题簿,食物种类都算多,连饮品都有多款选择,先讲饮品……有两张纸选择,一张系普通饮品加啤酒,一张就特饮加清酒,我地一致觉得蜜瓜奶最好饮,另外都有叫热清酒试试,刺生方面……因全家得我一个食9生嘢,所以叫左少少顶下隐,带子好新鲜,赤虾又大又鲜甜,寿司款色多又好食,火炙寿司,军舰,手卷都做多好出色,天妇罗炸物……我地都叫左几round, 烧虾、烧菠萝、烧鸡亦必食之选,最后仲有Milk Top既雪糕做甜品,今次第一次带爸爸嚟大喜屋食放题,爸爸都食得好开心
蟹子沙律,带子沙律
蟹粥