2020-03-31
今晚来到尚鲜日式烧肉渔市场,我地订了和牛任食的套餐。一入到店门,店员都好有热情的招呼亦都有戴上口罩,一入座店员有介绍放题包括的食物和推介。坐左一阵,当我地仲系平板电脑点紧餐既时候,一架海鲜船和超吸睛的和牛架已经送到我地枱面。从肉眼去睇海鲜,都好有光泽,应该好新鲜,当我地一放鲍鱼落烤网,只鲍鱼就好生猛地收缩,当食落口亦非常弹牙系海鲜盘内最推介既。另外大虾亦都非常大只啖啖肉亦有咬口,我地都加左两次order去烧虾。蚝都新鲜胀卜卜,有海水味。而重点主打的和牛有多种部位选择,每块的牛脂雪花分布得好靓,系超吸引既粉红色,一放上烤网,油脂香味随住「喳喳」声涌出黎,牛味十足,个人最喜欢牛小排和牛肩胛,朋友就较欣赏牛三角。烧烤小食都好多选择,清酒蚬,粟米,紫薯仔,金菇,都岩一啲钟意食得均衡的朋友。店员亦好详细向我地介绍一下每款食材的所需烧烤时间和烧海鲜的小秘诀,值得一赞。除左烧肉,仲有多款刺身,质素都够水平,唔会有雪味个啲。会推介北寄贝和带子。饮品就基本款,任饮亦够冻。最后,每位客人都有一客movinpick雪糕,有三款口味选择。今次既烧肉放题称得上物有所值,和牛和海鲜都令我有赞无弹,会有再次光顾既意
饮品就基本款,任饮亦够冻。
今次既烧肉放题称得上物有所值,和牛和海鲜都令我有赞无弹,会有再次光顾既意欲。