2018-12-13
话说,约左朋友一齐系上环见面,行行下见到呢间新开既餐厅,所以胆粗粗入左来试下。真系好庆幸有入来,简直系惊喜,食物又好食又大份,价钱又唔贵,而且服务好一流,简直系物超所值。我地点完餐,就比左一篮面包比我地,我地两个女仔,有成5-6旧,而且仲要系暖既,外脆内软,加小小牛油系面,超正,食完忍唔住encore多一篮我地点左两个set dinner。可惜我地太肚饿,未影相先食。一开始上左两个appetisers. 第一份系有好多虾同带子既,好清新好爽口第二份系劲粗既香肠,切开一半之后有烤一烤,外皮好脆,配咪个酱一齐食,完全唔会腻之后上主菜,来到扒房,当然要试佢地牛扒啦,仲有homemade pasta。呢个牛扒系menu写系12oz, 但我严重怀疑系超过12oz。劲厚劲大旧,好似食极都食唔哂。仲要好Juicy 好易切。完全满足哂我呢个食肉兽既欲望。第二个主菜系Homemade Pasta。呢个真心不得了。点完菜后,亲眼睇住佢地点样整个面出来,真系新鲜即叫即制既pasta。有点香料味之余,又有点芝士香味,而且好有家既感觉。两个主菜都有跟side dish. 我地分别选左薯条同咪炒蘑菇。个薯片劲好食
两个主菜都有跟side dish. 我地分别选左薯条同咪炒蘑菇。个薯片劲好食,好脆身香口之余,仲有阵garlic 既香味,超正,食过唔停
个炒蘑菇分量好足之余,仲要好香牛油味。劲好食
个waitress 好好礼貌,厨师都系好有礼貌,会来同我地倾计,问我地对于野食既意见,睇得出好有heart。
到最后
最后仲送左两旧曲奇比我地试tim。听厨师讲系佢地家乡既特色甜品。个曲奇好脆,中间系caramel +小小椰丝。好似我咁钟意食甜野既会劲钟意。
话说,我地两个食到一半都忍唔住要whatsapp同朋友开心share,可以睇得出有几满意。
而且仲要一度怀疑我地有无睇错个价钱,咁抵既价钱,有咁好既野食同服务。
希望佢地可以keep住做落去。加油💪🏻
绝对值得encore 既一间店