难得放长假,一于同朋友去长洲玩下啦!长洲海边真系有好多海鲜餐馆,价钱都差唔多,不过就比呢间吸引住!因为佢人头涌涌,感觉几热闹下,一于试吓啦(离开的时候拍的,入夜人流减少了很多)$168任选两样、$248任选三样⋯⋯海鲜、小炒、肉类等等,都系可以自由配搭,我哋就偏好海鲜多啲,所以三款都叫咗海鲜。有啲惊喜嘅系呢间海鲜餐馆有会送一大碗粟米羹同埋一碟油菜,不过粟米羹就偏咸同埋杰身~油菜系生菜嚟嘅,味道正常,令到餐饭冇咁寡~平时除咗去大排档之外,其实都好少机会食到椒盐赖尿虾,所以就叫咗一碟嚟试吓,虽然赖尿虾细细只,不过都几有肉地,椒盐香口,味道又唔会太辣,当系小食就唔错啦~豉椒炒蛏子,炒得好够镬气,加入了青椒、洋葱等等配料,蛏子大大份,口感弹牙而没有沙,送饭一流!略略一提,白饭$10一碗,另外我们还点了一罐零系可乐$15见到隔离有人食豉椒蒸白鳝食到津津有味,加$30都试吓啦~白鳝分量正常,食落去鱼肉肥美,甘香而不太油腻,都是很适合送饭的。没过多久,已经听到职员说白鳝沽清但好庆幸我们有试到这个菜呢!埋单$300左右,物超所值,下次嚟长洲玩一定会回头帮衬呢间海鲜餐馆~^ - ^
(离开的时候拍的,入夜人流减少了很多)

略略一提,白饭$10一碗,另外我们还点了一罐零系可乐$15