2014-08-05 4603 浏览
为左打破"尖沙咀区食贵饭"既宿命, 今日黎到赫德道既呢间炸猪扒店~好好彩地1点正落到去地库既餐厅, 唔使等位 唔使谂咁多--$50炸猪扒饭餐丫唔该 果然系同MENU图一样样~有块大猪柳, 一大碗珍珠白饭, 味噌汤, 同埋自己磨黑白芝麻~今次选择唔磨碎D芝麻, 直接洒上饭面, 令食白饭既同时加少少芝麻香 望一望周围先知, 原来呢个50蚊炸猪柳饭餐, 为左要KEEP住水准, 由今日开始会限量30碗(!!)哇真LUCKY 讲返块猪扒, 佢唔同出面咁层炸粉又厚又冇味, 佢似系同正宗天妇罗粉咁, 一块块既~~我觉得最正既食法就系--点一层猪扒汁-->即刻摆落口, 0个种冰火既感觉再加劲级酥脆!!!!!!平时成日本野, 通常味噌汤对我黎讲都系做摆设装饰而已..但当我"系咁E"用筷子睇下D料时--真系吓亲!!豆腐?冇. 海带?冇. 咁有D咩?--有甘笋, 牛篣, 大葱, 白萝卜, 仲有魔芋同猪肉!!!!!真系唔试佢唔得喇~成个汤好香甜又浓味~正!!好快速地将成个餐食完之后..要KO埋d手切椰菜喇~椰菜丝本身系冇咩特别既, 但系加埋日式芝麻酱.......真系不得了!!仲要系食完可以
好好彩地1点正落到去地库既餐厅, 唔使等位

唔使谂咁多--$50炸猪扒饭餐丫唔该

哇真LUCKY
炸猪柳
平时成日本野, 通常味噌汤对我黎讲都系做摆设装饰而已..
但当我"系咁E"用筷子睇下D料时--真系吓亲!!
味噌汤
豆腐?冇. 海带?冇. 咁有D咩?
真系唔试佢唔得喇~成个汤好香甜又浓味~正!!

好快速地将成个餐食完之后..要KO埋d手切椰菜喇~
手切椰菜配芝麻酱
仲要系食完可以再fill---呢个时候, 魔鬼黎喇~"菜黎者~食多d唔紧要既~~~"
咁..我地2个人就ko左2大盘手切椰菜丝喇~~~

最后真系捧住个肚走~承惠55大元~(已加一
2014-08-04