2020-09-23 1825 浏览
同事送俾我嘅曲奇,情意重物都唔轻,攞上手好重,睇返原来made in Hong Kong😍, 大爱💝。packing 几靓,好认真,好多层,好保鲜,12款囗味。《柠檬茶味》🍋第一块试柠檬茶味,因为好欣赏有呢个谂法👍,人地国家有伯爵茶味,有焙茶味,我地香港都应该有奶茶味柠茶味,讲真就唔系话好好食,少少酸,同曲奇好似唔太夹,但赢在idea , 真心like💗.《咖啡朱古力》🍫咖啡味有少少over , 有啲涩。《抹茶杏仁》作为一个抹茶控觉得抹茶味唔够浓,不过配咗我钟意嘅杏仁,overall都可以。👌《黑白芝麻》芝麻好香,不过囗感好粉,唔太似曲奇😅《咖啡杏仁》呢个囗味系最大路,因为系绝配,而且我本身钟意食almond , 呢款同其他囗感唔同,松脆好多🤔总括嚟讲其实唔系特别出色,同坊间好多出名品牌相比系唔够香同唔够松脆,但因为无加起酥油去整所以系会明白嘅,感觉健康同local , 所以好钟意同事呢个推介我自己亦会支持🤝。

packing 几靓,好认真,好多层,好保鲜,12款囗味。

《柠檬茶味》🍋

《咖啡朱古力》🍫
咖啡味有少少over , 有啲涩。
《抹茶杏仁》

《黑白芝麻》
芝麻好香,不过囗感好粉,唔太似曲奇😅

《咖啡杏仁》

2020-09-23