2016-11-24
第一次写食评,就系因为昨晚喺Bondi用餐经验令到我决定执笔一写。呢个礼拜工作都几忙决定对自己同朋友好啲,于是谂住放工揾间好D的餐厅试下。上网睇见到佢装修好似几好,又话自己唔收加一因为提供好食物系基本的,见佢咁有HEART就帮衬下。上到去打开餐牌无乜好多选择,我和友人拣左一个一人餐 (有南瓜汤沙律猪扒甜品同一杯嘢饮,我地叫左朱古力奶) 同一个MAIN COURSE (带子龙虾RISOTTO)。个南瓜汤同沙律普普通通无惊喜,跟住个RISOTTO煮到好似粥咁,我事后睇返啲食评,唔知系咪比人投诉得多,话佢呢个菜唔熟,所以佢煮到一PAT咁,只龙虾系干煎到变虾干,唯一系两件带子还可以。至于块猪扒MAIN COURSE,啲配菜坚系炒埋一堆上碟,算。但块猪扒好硬,放左PAT 芝士喺上面叫做有啲味。到最后黎杯朱古力,我估应该无事卦,友人饮完第一句就话:哗,稀过陈冠希。果然,水样朱古力奶。甜品个荔枝果涷普通到不得了。总之成餐饭色香味全都欠奉。至于服务,喺电话度订枱,佢地话九点LAST ORDER, 十点关门,接电话位哥哥都算贴心,问我地八点先上去会唔会食唔切,我话OK。食到九点左右待应提示LAST OR
至于服务,喺电话度订枱,佢地话九点LAST ORDER, 十点关门,接电话位哥哥都算贴心,问我地八点先上去会唔会食唔切,我话OK。食到九点左右待应提示LAST ORDER, 九点三要埋单, 九点半就话要我地走, 佢话佢地要执枱做清洁, 整个过程侍应的态度未至于恶劣,但面部表情说话语调实在算不上是恰当。埋单$200一位,早知去食茶餐厅。