今日同朋友喺屯门,两个人谂住简简单单食个early dinner,咁就去咗呢间口碑唔错嘅拉面店😁我要咗$85嘅「特 白・豚骨拉面」;我贪心,额外加咗叉烧、黑木耳、葱花,希望嚟个大满足😆;朋友就冇我咁贪心,单叫咗个$89嘅「特 黑・豚骨拉面」😆。拉面店系自助形式,自行到柜台付钱同取餐😁额外嘅叉烧、黑木耳、葱花全部都用小碟分开上,份量睇落都几多;我将佢哋全部加入我碗拉面里边,睇落好丰富,完全提升视觉效果😆。饮啖汤先,「白・豚骨」汤底味道浓郁,好正;日式叉烧肉质软熟,几有猪肉味,肥嘅部份就更加有油甘香😋。朋友就话佢嘅「黑・豚骨」汤底有浓郁嘅蒜头香味😋简单嘅一餐,不过朋友同我都食得开心满足😁😆

简单嘅一餐,不过朋友同我都食得开心满足😁😆