2022-01-03 36 浏览
☀️自家制鲜紫薯蜂巢窝夫一入到餐厅见到窝夫🧇竟然有紫薯窝夫!?所以就叫咗呢个。一阵间就已经上菜 🤣上面有vanilla 雪糕🍦同埋紫薯波波薯球 🍠 。 上面仲有糖霜同紫薯粉点缀 ,下面就系用窝夫垫底。以为系普通既窝夫点知一切开就见到窝夫里面有好厚嘅紫薯系里面🧇绵绵糯糯,唔会太甜 ,满满果腹口感好似面包口感🥯!不知点形容先好🤣真系自家制!其他地方都食唔到,再点上vanilla雪糕有另外一种风味~🌙镬仔抹茶红豆雪山热香饼配云呢拿雪糕我最中意都系呢个抹茶味既热香饼啊!!!个名好长🤣🤣如果你地去食一定要睇番张相就知道边样啦!vanilla 雪糕好大个球,然后用堆砌形式托起个球咁,煎pan边边有好多红豆,红豆不会太淋,反而有口感~唔系红豆蓉所以有咬口😝😝成个香饼上面撒满糖霜,切开香饼里面就有烟出喷出黎,热辣辣嘅。质感是松松软软咁😆,好似熔岩感觉 上面是冰天世界。vanilla 下面是热辣辣香饼 好似冰火两重天咁😝真系神奇既体验🤣🤣
☀️自家制鲜紫薯蜂巢窝夫

🌙镬仔抹茶红豆雪山热香饼配云呢拿雪糕