2020-11-11
🔸呢间餐厅主打健康素食同埋有机食材👍🏻 嘢食摆盆好靓 餐具都好靓 超啱打卡👍🏻 餐厅嘅环境都几舒服 装修系小清新风格👍🏻-Sweet Potato Coconut Pancake🥞 ($118)因为系纯素Pancake 面糊冇加鸡蛋同牛奶 变佐加番薯泥👍🏻 所以食落嘅口感唔似平时嘅pancake咁松软😀 而系比较烟韧同埋湿润 我冇咁中意呢种口感😌 每层pancake中间有红苺花生酱 花生🥜 面头有焦糖香蕉 椰子片🍌🥥 好足料 所以食佐四分一都好饱🤣 普通pancake会好食啲 但呢个素pancake都几特别👍🏻.评分: 🌟🌟🌟/🔹Middle East Wholesome Bowl🥙 ($112)呢个中东谷物碗超丰富 五颜六色咁😍我第一次食呢种菜式 但唔系好啱我口味😂入面有唔同嘅蔬菜 有甜椒 洋葱 茄子等等 亦有quinoa👍🏻但佢地嘅调味都唔系好啱我 味道好复杂 有少少烟熏味😌成碟野最好食系个煎芝士 佢系Halloumi cheese 表面有少少蜜糖嘅甜味 煎得特别香👍🏻.评分: 🌟🌟/🔹1/4 Roasted New Zealand Chicken🍗🍟 (+$58)作为一个食肉兽
评分: 🌟🌟🌟
评分: 🌟🌟
作为一个食肉兽 都系想食肉😂 呢个鸡真系份量十足 外皮好香脆🤩 肉质唔系好嫩滑都唔系好Juicy 有淡淡嘅香草味😔 至于个薯条真系超好食 佢特别嘅位系加佐蒜蓉😍😍 唔洗点茄汁都觉得好食🤩
评分: 🌟🌟🌟🌟🌟