2019-10-31 432 浏览
台湾过江龙嘅全素茶饮店Nuttea坚果奶茶,香港分别有两间分店,主打用5种坚果制成奶盖😍对奶精敏感嘅人岩哂!⭐️👻温馨提示:用某 app有优惠卷可以减九蚊!👓缤纷火龙果奶盖茶(左) $34店舖排行第三位饮品3️⃣火龙果味冇想像中咁强烈而系行清新路线,带有火龙果肉,我向应环保所以冇用饮管将饮品搅晕因此可能有点差异😓奶盖方面果然好出色!够厚creamy滑、带有坚果碎,充满坚果咸香味,同平时台饮奶盖完全唔同👍🏻奶盖用咗5种坚果打造来取替奶精奶粉,包括合桃腰果夏威夷果仁榛子杏仁👅评分:8/10👓香芋坚果奶 (右) $34店舖排行第四位饮品4️⃣为咗减低邪恶感叫咗无糖😈我𠮶阵问饮品系咪落糖水职员就话可以直接叫无糖!第一啖饮好香浓嘅坚果味,有少少似无糖嘅麦精🤣芋头味唔系好饮到不过系有一粒粒芋头蓉,亦觉得有少少啖,但明明见到职员落咗好多芋头🤯虽然点都有少少关叫咗无糖事,但都唔会冇咗芋头味㗎嘛🤔饮品成个感觉似坚果奶🍼我觉得应该少甜会有番啲味比较好,真系超级惊肥唔惊淡茂茂无味先好叫走糖😶评分:5.5/10
⭐️👻温馨提示:用某 app有优惠卷可以减九蚊!

👓缤纷火龙果奶盖茶(左) $34
店舖排行第三位饮品3️⃣
评分:8/10
👓香芋坚果奶 (右) $34
店舖排行第四位饮品4️⃣
评分:5.5/10
缤纷火龙果奶盖茶(左) 香芋坚果奶 (右)