2024-02-23 51 浏览
🙋🏻‍♀️早几日去咗K11度行街买新衫过年,呀女就比佢哋嘅粉红色嘅舖头吸引咗入去👧🏻👧🏻🥳原来佢哋岀咗全新嘅法式可颂夹心球呀,之前净系试过佢哋以假乱真嘅造型蛋糕🍰,同埋法式甜品/流心蛋糕等等,今次我哋就试咗佢哋嘅🥭伯爵茶马德莲&芒果+🥓卡邦尼&烟肉+🫘日本绿茶马德莲&十胜红豆粒+🍰红丝绒马德莲&杏仁🤩佢哋新推出嘅香港首创「咸甜点艺术品」法式可颂夹心球,由新月可颂面包化成圆辘辘嘅满月形状🌕,松脆嘅可颂酥皮包住不一样嘅口味/软绵绵嘅玛德莲蛋糕,每款口味都搭上绝配嘅夹心馅,一啖咬落去口感真系好丰富🥰❤️法式可颂夹心球:🥭伯爵茶马德莲&芒果🍫朱古力马德莲&榛子脆脆酱🥓卡邦尼&烟肉🫘日本绿茶马德莲&十胜红豆粒🍰红丝绒马德莲&杏仁🦐虾酱马德莲蛋糕&肉松🩷伯爵茶马德莲&芒果香甜嘅芒果配清新嘅伯爵茶,口感好有层次💛卡邦尼&烟肉芝士卡邦尼配烟肉,口感真系好特别,啱晒钟意食卡邦尼嘅我💚日本绿茶马德莲&十胜红豆粒浓郁嘅绿茶配甜甜嘅红豆,真系最好嘅配搭❤️红丝绒马德莲&杏仁软绵绵嘅红丝绒再加埋杏仁入去,一次过食到哂两种口感

❤️法式可颂夹心球:
🥭伯爵茶马德莲&芒果
🍫朱古力马德莲&榛子脆脆酱
🥓卡邦尼&烟肉
🫘日本绿茶马德莲&十胜红豆粒
🍰红丝绒马德莲&杏仁
🦐虾酱马德莲蛋糕&肉松

🩷伯爵茶马德莲&芒果
香甜嘅芒果配清新嘅伯爵茶,口感好有层次

💛卡邦尼&烟肉
芝士卡邦尼配烟肉,口感真系好特别,啱晒钟意食卡邦尼嘅我

💚日本绿茶马德莲&十胜红豆粒
浓郁嘅绿茶配甜甜嘅红豆,真系最好嘅配搭

❤️红丝绒马德莲&杏仁
软绵绵嘅红丝绒再加埋杏仁入去,一次过食到哂两种口感
外卖自取