2023-10-27
今日本来一早要去旺角见客,点知临时比人放飞机,唯有揾下附近有咩cafe啦,始终呢排都开咗好多优质coffee shop。虽然只有早上10点但经过时见到呢间已经差不多坐满,有一枱更加带埋狗狗来,超得意,所以就决定入来。呢到装修好特别,墙上好多手绘画,但因为呢间cafe都有卖cocktail同酒,所以个feel都同一般打卡cafe有分别。另外cafe都有特别整左d halloween装饰,好festive!我结果要左个all day breakfast set,佢哋早餐做到12点,所以如果早食lunch都可以enjoy都优惠d嘅价钱~佢地所有早餐set都包一杯热americano或热lychee tea,罕有连orange juice或者pineapple juice都得,不过喜欢奶啡嘅人都可以加钱upgrade。我今次就要左杯今年新兴嘅dirty~呢d秋凉天气我最钟意饮dirty,热espresso倒到冻奶上面,每一啖都有唔同嘅咖啡香或者奶香。呢到呢杯dirty好香好浓超好饮。至于all day breakfast份量都好大,我觉得都抵食,有齐salad,sausahe,grilled
我结果要左个all day breakfast set,佢哋早餐做到12点,所以如果早食lunch都可以enjoy都优惠d嘅价钱~佢地所有早餐set都包一杯热americano或热lychee tea,罕有连orange juice或者pineapple juice都得,不过喜欢奶啡嘅人都可以加钱upgrade。我今次就要左杯今年新兴嘅dirty~呢d秋凉天气我最钟意饮dirty,热espresso倒到冻奶上面,每一啖都有唔同嘅咖啡香或者奶香。呢到呢杯dirty好香好浓超好饮。至于all day breakfast份量都好大,我觉得都抵食,有齐salad,sausahe,grilled tomato,bacon,黑松露炒蛋同garlic bread。所有野都好好食,冇话煎得过油,但我最钟意都系个portebello mushroom,超级大只!超厚身!好juicy!
呢间cafe我觉得几好,下次我一定会再来,特别想时下d hand drip coffee,如果夜晚来就可以试埋coffee cocktail,感觉应该都几好。其实最后一个优点就系呢到menu好丰富,好多mains同snacks,所以可以经常来!